preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Obilježavanje Dana kruha i Dana kravate

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 22. 10. 2018.

     „Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ obilježili smo prigodnim programom u našoj školi 19. listopada 2018. godine. Tema ovogodišnje proslave bila je „Žitarice našeg kraja“, a program je osmislila vjeroučiteljica Lilia Griniokh Krofak.

     Učenici, učitelji, mame i, posebno, bake naših učenika pripremali su se za ovaj poseban dan s puno ljubavi i truda kako bi škola zasjala u bogatom jesenskom ruhu. Tako se od ranoga jutra cijelom školom širio slatki miris kruha i kolača, a blagdanski stolovi bili su puni svega obilja. Prigodno jesensko ruho dobio je gotovo svaki kutak škole, kao i vlakić pred školom, a plodovima zemlje ukrašen je i sam ulaz u školu. Ove su godine naši učenici odlučili istražiti žitarice našega kraja.

     U programu su nastupili učenici nižih razreda koje je uvježbala vjeroučiteljica. Uz klavirsku pratnju učiteljice Ljiljane Pernar, otpjevali su pjesme: "Glory, glory, aleluja!",  "Dajemo Ti slavu", "Tko stvori", "Ljubav Božja" i "Vjek hvaljen budi". Prigodne recitecije recitirali su:  učenice 4. r. Adela Šafran, Una Šafran, Marta Roginek, Viktorija Miličević, učenik 2. r. Luka Puškadija, te učenice 1. r. Tia Črlenec i Josipa Petaj. Učenici 1. r. otpjevali su i zanimljivu dječju pjesmu „Pekar“. Program su upotpunile članice folklorne grupe viših razreda koje su izvele koreografiju pod naslovom „Ja posijah lan“. Na kraju programa vlč. Ivan Vragović blagoslovio je hranu i sve vrijedne ruke koje su je pripremile.

     Naš Dan kruha imao je i humanu notu. Budući da na području naše općine djeluju greontodomaćice koje su zadužene za skrb o 43 samca, pozvane su u školu kako bi preuzele svu hranu koja se nije uspjela pojesti. Gerontodomaćice su je uz pomoć učenika i učitelja spakirale u manje kutije koje su potom uručile onima kojima je takav oblik pomoći potreban.  

     Uz Dan kruha toga je dana obilježen i Dan kravate koji se inače obilježava 18. listopada. Nakon što su se učenici zasladili slasticama, koje su napravile vrijedne mame i bake, učenici su u školskom dvorištu oblikovali kravatu što je ovjekovječeno milenijskom fotografijom.
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju