preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Naše kumče Cecilia uspješno studira

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 16. 11. 2020.

     Kroz projekt Kumstvo, koji vodi Udruga „Kolajna ljubavi“, nastavljamo financijski pomagati našem kumčetu Ceciliji u njezinom školovanju. Da pomoć ide u dobre ruke, govori i izvješće o Cecilijinom školovanju iz kojeg je vidljivo da naše kumče ispunjava sve fakultetske obveze, čak štoviše,  neke je ispite položila s najboljim uspjehom.

     Cecilia ima 21 godinu i studira u gradu Songea koji se nalazi se na samom jugu Tanzanije. U Songei, koja je veličine grada Rijeke, nalazi se Sirotište sv. Ante kamo svraćaju mnoga djeca koja primaju pomoć kroz projekt Kumstvo. Volonteri Udruge rado prepričavaju susrete koji se često pretvore u zabavnu igru ili zajedničku pjesmu. Na taj način ostvaruju lijepe i dugoročne veze koje prerastaju u prijateljstva i otvaraju put prema zajedničkoj boljoj budućnosti. U tome im uvelike pomaže i naša podrška jer glavni preduvjet za bolju budućnost djece je, svakako, obrazovanje. Iznimno niski životni standard ne pruža mogućnost obrazovanja svakom djetetu u Tanzaniji, budući da je školovanje skupo jer čak i u besplatnim javnim školama djeca imaju visoke izdatke za uniformu i školske materijale, pa je velik broj djece osuđen na rad ili život na ulicama. Još je teža situacija sa starijom djecom i mladima koji bi željeli studirati.

     Osim siromaštva i neimaštine, u Tanzaniji su veliki problem i bolesti, posebno malarija koju prenose komarci. Bilježi se čak 14 do 18 milijuna kliničkih slučajeva. Iako je ona uzrok velike smrtnosti kod male djece, za odrasle je ona po simptomima najčešće usporediva s gripom koja traje 3 do 4 dana s glavoboljom, bolovima u mišićima, blažom temperaturom i općim osjećajem klonulosti. Smrtnost od ove bolesti je u ovom dijelu svijeta velika zbog nemogućnosti kupnje lijeka koji košta pet kuna!!! Trenutno su, kao i ostatak svijeta, pogođeni pandemijom koronavirusa, zato je i Cecilijino školovanje bilo prekinuto na tri mjeseca. Iznimno joj je teško palo što nije mogla pohađati kolegije neko vrijeme, ali je zato povratak na fakultet dočekala s veseljem. S najboljim uspjehom položila ispit iz Socijalne etike, dok je nešto manje bodova postigla iz Razvojnih studija. Svojim trudom Cecilia postaje vrijedna članica akademske zajednice, a svi njeni sumještani jako su ponosni jer, unatoč velikom siromaštvu u kojem je odrastala, uspješno pohađa fakultet. Njen uspjeh je uspjeh cijele zajednice koju će Cecilia uskoro obogatiti stečenim znanjem.

     Cecilija je jako sretna što i dalje brinemo o njezinoj budućnosti, zato iskreno zahvaljuje svima što smo joj pružili priliku da ostvari svoje snove. Kaže da ćemo zauvijek imati posebno mjesto u njezinom srcu, kao i ona u našem!
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju