preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica

Školska knjižnica OŠ Breznički Hum

Knjižničarka: Ivana Nogić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, prof. povijesti, dipl. bibliotekar

Radno vrijeme školske knjižnice:

    od 7.45 do 12.45

  • svakog drugog ponedjeljka
  • svake srijede
  • svakog petka

Lektirna djela možete naći na sljedećim poveznicama ili ako otovrite dokumente u privitku:

http://lektire.skole.hr/

www.HRlektire.com.

 

             Dragi moji čitači,

  u okolnostima povratka svih učenika u školu, školska knjižnica, također, otvara svoja vrata, ali uz sve potrebne mjere, zato vas molim da pažljivo proučite upute o daljnjem radu!

 

   

Kako korisno provesti svoje slobodno vrijeme kod kuće

Izolacija uopće ne mora biti dosadna! Naprotiv. Zavirite u brojne besplatne izvore na kojima se možete zabaviti, čitati, uživati u umjetnosti, naučiti nešto novo, virtualno putovati i posjetiti brojne muzeje, galerije, knjižnice, kazališta, nacionalne parkove...

https://sites.google.com/view/ostajem-doma/po%C4%8Detna-stranica

           

             Dragi moji čitači,

   ako otvorite niže navedenu poveznicu, možete 
čuti i vidjeti našu poznatu književnicu Željku Horvat-Vukelja iz njezinog doma, mjesta gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama. Vjerujem da će vam se svidjeti!

Vijesti

Novi članovi školske knjižnice

     Naša školska knjižnica postala je 30. rujna 2019. godine bogatija za dvadesetero novih članova, učenika 1. razreda, koji su toga dana postali njezini novi članovi.

     Prvašiće je dopratila njihova učiteljica Olga Slunjski, a u knjižnici dočekala knjižničarka Ivana Nogić koja ih je najprije povela u razgledavanje prostora knjižnice i čitaonice. Potom im je objasnila što je knjižnica i što se sve u knjižnici može raditi. Također, pojasnila im je razliku između knjižnice, gdje se knjige posuđuju, i knjižare, gdje se knjige kupuju. Mali su znalci odmah sve zapamtili te su s pažnjom slušali o knjigama s kojima će se družiti ove školske godine. Razgovaralo se i o pravilima ponašanja u knjižnici, a prvašići su obećali da će biti dobri prema knjigama te da će ih čuvati od oštećivanja.

     Nakon što su primili svoje članske iskaznice, kao ponosni članovi školske knjižnice, odmah su ih poželjeli 'isprobati' posudbom prve knjige za lektiru.

 

     Novi članovi školske knjižnice postali su i mali Šćepanjci koje je knjižničarka 18. rujna 2019. godine posjetila u Područnoj školi Šćepanje. Troje prvašića u kombiniranom razrednom odjelu sa zanimanjem je prelistavalo šarene slikovnice i bajke koje ih čekaju ove školske godine, naravno, kad nauče čitati.

Puno uspjeha i veselja u čitanju prvih knjiga prvašićima žele

njihove učiteljice Olga Slunjski i Ruža Futač te knjižničarka Ivana Nogić!

 

Projekt - Zamjena uloga

     Obilje veselja i zabave donio je Dječji tjedan u sklopu kojega je obilježen i Dan učitelja. Bila je to dobra prilika da, barem na jedan sat, učenici i djelatnici naše škole zamijene svoje uloge. Tako su učenici postali učitelji, ravnateljica, tajnica, računovotkinja, pedagoginja, knjižničarka, spremačice, kuharice i domar, dok su djelatnici zauzeli đačke klupe. Zamjena uloga dovela je do niza veselih i zanimljivih, ali i poučnih situacija. Promjena perspektive na jedan dan omogućila je svim sudionicima da jasnije shvate svoju ulogu, prava i potrebe.

     Knjižnicu su spremno preuzele učenica 4. razreda Amalija Šargač i učenica 7. razreda Patricija Gašparuš. Nove knjižničarke pečatirale su nove knjige, učenicima su davale  preporuke što i kako čitati, dok su one najmlađe upućivale kako se ponašati u knjižnici. Vrijeme su posvetile i zaštiti knjiga tako da su nekoliko knjiga mekog uveza omotale zaštitnom folijom, a našle su vremena i za uvođenje reda na policama.

 

Paola se uspješno natjecala u čitanju naglas

Naša se škola i ove godine uključila u gradsko Natjecanje u čitanju naglas, održano 5. studenoga u Maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu. Pred brojnim ljubiteljima knjige čitala je naša učenica 5. razreda Paola Andrašek.

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof uspjela je na gradskoj razini okupiti čak 17 natjecatelja u mlađoj (od 3. do 5. razreda) i starijoj kategoriji (od 6. do 8. razreda). Natjecatelji su čitali ulomke iz književnih djela po vlastitom izboru, no dodatni zadatak bio je u dvije minute predstaviti djelo, tj. obrazložiti vlastiti izbor. Naša Paola čitala je u mlađoj kategoriji. Odabrala je šaljivi dio iz romana Zlatka Krilića "Veliki zavodnik na prvom sudaru". U izboru knjige i pripremi za samo natjecanje pomogla joj je knjižničarka Ivana Nogić koja je vrlo zadovoljna njezinim predstavljanjem.

 

Lektira u knjižnici

     U Mjesecu hrvatske knjige svi su razredi posjetili školsku knjižnicu kako bismo se zajedno, na malo drugačiji način, družili sa zadanim lektirnim djelima, ponajprije hrvatskih autora. Dok su prvašićima još uvijek najzanimljivije bajke i slikovnice - slovarice, učenici 2. razreda obradili su, također, jednu vrlo zanimljivu bajku Karela Čapeka - "Poštarsku bajku". Učenici 3. razreda upoznali su Šegrta Hlapića i ostale likove iz poznatog romana Ivane Brlić Mažuranić, a naglas se čitalo djelo Vladimira Nazora "Bijeli jelen". Četvrtaši su se, također, družili s Ivanom Brlić-Mažuranić i bajkom "Šuma Striborova", a nisu zaboravili ni jednog od najpoznatijih hrvatskih dječjih pisaca Matu Lovraka i njegov roman "Družba Pere Kvržice". Uz zajedničko čitanje, učenici su imali priliku oslikati i okarakterizirati likove, kao i glumiti neke od njih. Nije nedostajalo ni natjecateljskog duha jer čekali su ih brojni kvizovi i prigodne igre u kojima su mogli provjeriti razumijevanje pročitanoga, ali i brzinu, spretnost i snalažljivost u rješavanju pojedinih zadataka.

 

Nagrađeni naši najbolji čitači

Paola Andrašek i Tihana Kranjec, najbolje čitačice naše škole za prošlu školsku godinu, prisustvovale su u ponedjeljak 11. studenoga 2019. godine svečanoj dodjeli nagrada u Županijskoj palači u Varaždinu.

U sklopu obilježavanja Dana hrvatskih knjižnica dodijeljene su prigodne nagrade najboljim čitačima školskih knjižnica u osnovnim i srednjim školama te gradskim knjižnicama na području Varaždinske županije. Za najbolje čitače naše škole knjižničarka Ivana Nogić predložila je Paolu Andrašek, u kategoriji nižih razreda, te Tihanu Kranjec, u kategoriji viših razreda. Paola je tijekom prošle školske godine pročitala više od 50 knjiga, a Tihana 24, stoga su naše najčitačice sasvim zasluženo primile nagradu.

Najboljim čitačima nagrade su uručili savjetnica župana Varaždinske županije Natalija Martinčević te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek.

 

Virtualna "Noć knjige 2020." u matičnoj i prodručnoj školi

     Ove godine 23. travnja održana je deveta po redu "Noć knjige" u našoj školi. Obilježena je brojnim, naravno, virtualnim aktivnostima kojima se promicalo čitanje i kreativno izražavanje čime smo, na najljepši mogući način, skrenuli pažnju na Dan hrvatske knjige te Svjetski dan knjige i autorskih prava. Tim povodom svi učenici škole čitali su nagrađenu slikovnicu "Škola u svemiru" naše učenice Paole Andrašek, koju je knjižničarka pretvorila u e-slikovnicu, što je ujedno bila i njezina virtualna promocija. Bio je to povod i za kreativno izražavanje, a najmaštovitiji bili su naši učenici od 1. do 4. razreda te učenici PŠ Šćepanje. Kamo ih je sve odvelo čitanje ove zanimljive slikvnice, pogledajte na sljedećim poveznicama.

 

 

 

 

Paola treću godinu zaredom najbolja čitačica naše škole!

     Titula najboljeg čitača, tj. čitačice naše škole u ovoj školskoj godini pripala je, već treću godinu zaredom, učenici 5. razreda Paoli Andrašek koja je od rujna do ožujka u školskoj knjižnici posudila više od pedeset naslova!

     Paola je kao uvjerljiva pobjednica među čitačima, uz pohvalnicu, nagrađena i prigodnim poklonom. Paola je pročitala sve predložene naslove s lektirnog popisa za 5. i 6. razred, a pročitala je i brojna književna djela koja ne spadaju u lektiru. Paoli je čitanje postalo svakodnevni ritual, čita zato što voli čitati, a čitanje joj je pomoglo da bude odlična učenica te da razvije svoju kreativnost i brojne talente, poput pisanja poezije, pisanja slikovnica te likovnog izražavanja.

Velike čestitke svim učenicima koji su ove godine uživali uz čitanje bilo tiskanih bilo online naslova!

Svim čitačima školske knjižnice OŠ Breznički Hum ugodne školske praznike, uz poneku dobru knjigu,

 želi vaša knjižničarka

Ivana Nogić!

 

 

 

 

 

 

 


Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju