preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

Druga nagrada za „Vrijedne ruke“

Autor: Autorizirani korisnik iz druge škole , 11. 12. 2017.

     Naša Učenička zadruga „Vrijedne ruke“ osvojila je drugu nagradu na Natjecanju učeničkih zadruga u izradi i brendiranju predmeta od ekološki prihvatljivih materijala na temu „Čarolija Božića“, održanom 9. prosinca 2017. godine u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. 

     Osnovna škola Breznički Hum ove se godine po prvi put našla u prilici predstaviti rad učeničke zadruge „Vrijedne ruke“ na Natjecanju učeničkih zadruga s temom „Čarolija Božića“. U organizaciji Srednje škole Novi Marof, natjecalo se sedam učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola s područja naše županije.

     Prema riječima voditeljice Učeničke zadruge „Vrijedne ruke“ Danijele Ivančan Bosilj, članovi Zadruge su s velikim veseljem izrađivali suvenire kojima su na natjecanju dočarali kako vide i osjećaju  „Čaroliju Božića“. U izradi im je pomogla i učiteljica Dijana Golubić, a na samom natjecanju predstavnice zadrugara bile su učenice 6. razreda Melani Brckan i Ariana Kožić. Njihovo izlaganje pred Prosudbenim povjerenstvom pripremila je knjižničarka Ivana Nogić. Melani i Ariana naglasile su da smo vrijedna Eko-škola, da ove godine nestrpljivo iščekujemo dobivanje srebrnog statusa, što će biti lijepo priznaje za naš rad na području ekologije, te da smo zato odlučili povezati ekološki duh i duh Božića. Istaknule su da se u školi redovito provode akcije prikupljanja staroga papira, stoga smo našu „Čaroliju Božića“ odlučili izraditi isključivo od ekoloških materijala, recikliranjem, čime smo stvorili nove uporabne predmete i lijepe suvenire.

     Izložene proizvode zadrugari su izradili su od starih kataloga i časopisa, nastojali su birati što čvršće i što šarenije listove, koje su potom savijali te su tehnikom trodimenzionalnog oblikovanja papira dobili plošno istanjenu masu. Na taj način nastali su naši suveniri: Sveta Obitelj, Tri kralja, anđeli i borići. U izradi su koristili i salvete te eko ljepilo i eko sprejeve, kao i neke dekorativne detalje i akrilne sprejeve.

     Naše su predstavnice uspjele dočarati kako vjerujemo da naši proizvodi pričaju priču koja šalje najljepu moguću poruku - da je čarolija Božića u rođenju malog Isusa, vjeri u novi život, nadi i ljubavi među svim ljudima.

Nadamo da ćete i vi osjetiti našu čaroliju Božića. Širimo sreću i ljubav – 

krenimo putem Čarolije Božića do radosti u srcima!

Čestitamo svim zadrugarima i želimo još puno uspjeha u radu!
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju