preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

Područna škola

O Područnoj školi Šćepanje - 60 godina neprekinutog rada

    Područna škola Šćepanje svečano je otvorena 09. studenog 1958. godine. U gradnji školske zgrade sudjelovali su svi mještani Šćepanja svojim radom na gradnji zgrade i doprinosom u građevnom materijalu. Također su pomagali učenici iz Brezničkog Huma i Breznice, a sama gradnja trajala je nekoliko godina.

  Već 10. studenog 1958., prvi su đaci sjeli u školske klupe svoje nove škole, i to: 16 učenika prvog  razreda, 10 učenika drugog razreda, 21 učenik trećeg razreda i 18 učenika četvrtog razreda.Prvi učitelji bili su gospođa Dragica Kunović i gospodin Ivan Kunović.

  U školi je odmah započela kulturna i javna djelatnost. U tom su se radu isticale tamburaška, folklorna, dramska skupina i pjevački zbor. Svojim javnim nastupima i prijateljskim povezivanjem s ostalim takvim skupinama, ove su sekcije pronijele glas o Šćepanju i kao dragulj vrijednoj školi koja je u mjestu središte društvenog, kulturnog i odgojno-obrazovnog života.

  07. studenog 2008. prigodnom je svečanošću proslavljena 50. godišnjica rada škole.Tom se prigodom najprije u Područnoj školi Šćepanje okupila prva generacija učenika i tadašnjih njihovih učitelja prisjećajući se svojih školskih zgoda. Sve ih je obradovao dolazak učiteljice Dragice Kunović te kuharice Barice Hrković. Zatim se svečanost nastavila u sportskoj dvorani OŠ Breznički Hum. Svečanosti su se također odazvali Mladen Greguraš, Goran Kaniški, Miroslav Huđek, Sandra Klementić, ravnatelji susjednih škola i ostali gosti.

  Zgrada škole posljednjeg desetljeća temeljito je obnovljena: promijenjena je cjelokupna stolarija, podovi i namještaj, stavljena je nova fasada, promijenjeno krovište, moderniziran je sustav grijanja, obnovljena je kuhinja i smočnica, električne instalacije, zidovi su svježe obojani, a škola je opremljena svim sredstvima i pomagalima koja su potrebna u nastavi. Uvjeti su odlični i potpuno u skladu s potrebama suvremene nastave.

 U školi vladaju jednaki materijalni uvjeti kao i u matičnoj školi, a bez ikakvog pretjerivanja možemo ustvrditi da je naša područna, kao što je i matična škola, jedna od najljepših i nauređenijih škola, u kojoj i među učenicima i djelatnicima razvijamo toleranciju, njegujemo tradiciju i vjeru, čuvamo okoliš (matična škola je eko-škola), odgajamo i obrazujemo generacije za ljubav prema čovjeku, zavičaju i domovini. kurikulum 2018-2019.doc
 vremenik 1. polugodiste 2018.docx


Novosti

Duh adventa u Šćepanju

Autor: Ruža Futač, 4. 12. 2018. 19:37

U petak 30. studenog u ranim večernjim satima u našoj je školi održana edukativno - kreativna radionica "Druženje s groficom Luizom".

 [više]

60 godina škole u Šćepanju

Autor: Ruža Futač, 5. 11. 2018. 18:59

Područna škola Šćepanje otvorila je svoja vrata prije točno 60 godina. Kroz nju je prošlo desetak učiteljica i učitelja. Svaki od njih ostavio je neizbrisiv trag. Najdublji tragovi ostavljeni su u srcima i mislima generacija učenica i učenika koji su četiri godine s veseljem otvarali školska vrata i redovito plakali pri odlasku u peti razred. Oni su danas djedovi i bake ili roditelji sadašnjih učenika, a nađe se i poneki pradjed i prabaka.

Učenici ove škole s ponosom mogu reći: “V ovu su školu išli moj dedek i moj tatek. Vu nju je išla i moja mama,ali i moja babica. Išli su vu nju moj brat i moja sestra. Tu su se čitati i pisati navčili moj stric i moj vujec!“ Škola je život za naše malo mjesto i zato hvala svima koji se za nju brinu i čine sve da nam život i rad u njoj bude dobar, ugodan i lijep.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Ruža Futač, 20. 10. 2018. 18:45

U petak 19. listopada u našoj su školi i ove godine obilježeni Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Upoznali smo žitarice koje su temelj zdrave prehrane i izradili prigodni plakat. S veseljem smo pristupili izradi kolača od limuna. Jedva smo dočekali da se kolač ohladi da ga možemo kušati. Uživali smo u ukusnom kolaču i jabukama iz našeg voćnjaka.

 [više]

Dan neovisnosti i dječji tjedan

Autor: Ruža Futač, 6. 10. 2018. 18:42

U petak 5. listopada na kreativnoj radionici u sklopu nastave obilježili smo Dan neovisnosti. Dječji tjedan, kako i priliči, obilježen je raznim igrama na terenu ispred škole.

 [više]

Bogatstvo boja i plodova

Autor: Ruža Futač, 30. 9. 2018. 18:33

Stigla je jesen, a u našem voćnjaku dozrele su jabuke. S veseljem smo brali sočne plodove, a zatim uživali u njihovim okusima. Jesenski ugođaj vidljiv je na svakom koraku u prirodi pa i u našem školskom prostoru.

 [više]

Mlada umjetnica

Autor: Ruža Futač, 24. 5. 2018. 21:51

U subotu 19. svibnja u Šćepanju je održana Likovna kolonija. Među brojnim umjetnicima našla se i desetogodišnja Martina Završki.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Ruža Futač, 25. 4. 2018. 21:32

Povodom Dana planeta Zemlje 23. travnja na satu razrednika izradili smo plakat. Na plakat smo stavili naše poruke: "Reci ne plastici!"

 [više]

Intergeneracijska komunikacija i odnosi - razredni projekt

Autor: Ruža Futač, 9. 4. 2018. 21:09

Kroz projekt smo otkrivali i istraživali različitosti i sličnosti između dviju generacija, posjećivali starije članove lokalne zajednice, intervjuirali ih, ugostili ih u školskoj sredini i vidjeli važnost starije populacije za čitavu zajednicu.

 [više]

Dan ružičastih majica 2018.

Autor: Ruža Futač, 11. 3. 2018. 20:17

Učenici PŠ po prvi puta su se uključili u obilježavanje Dana ružičastih majica. U srijedu, 7. ožujka obukli smo ružičaste majice, stavili ružičaste mašne i napravili plakat s porukom: Stop vršnjačkom nasilju!

 [više]

Snjegoviću mali naš

Autor: Ruža Futač, 16. 2. 2018. 19:02

Na naše veliko veselje pao je snijeg. U školskom dvorištu napravili smo snjegovića. Na glavu smo mu stavili lonac, a oko vrata šal. Pjesmom smo mu obećali da ćemo ga čuvati od vrućine.

 [više]

Danas je fašnik

Autor: Ruža Futač, 13. 2. 2018. 18:59

Na fašnički utorak maskirali smo se, plesali i dobro zabavili.

 [više]

Ususret fašniku

Autor: Ruža Futač, 13. 2. 2018. 18:45

Bliži se fašnik, stoga smo odlučili napraviti maske tehnikom kaširanja.

 [više]

Listopad u školi

Autor: Ruža Futač, 31. 10. 2017. 18:33

Mjesec rujan prošao je u veselom ugođaju i uhodavanju u novu školsku godinu. Samo što smo krenuli i eto nam listopada prepunog boja, mirisa i šarenila.

 [više]

Razredni projekt - uzgoj začinskog bilja i presadnica povrća

Autor: Ruža Futač, 27. 4. 2017. 20:04

Početkom ožujka posijali smo sjeme rajčice, krastavaca, vlasca i bosiljka te posadili lučicu.

 [više]

Zelena čistka 24. travnja

Autor: Ruža Futač, 24. 4. 2017. 19:55

Povodom Dana planeta Zemlje uključili smo se u akciju Zelena čistka.

 [više]

Pozdrav proljeću

Autor: Ruža Futač, 22. 3. 2017. 19:47

22. ožujka pozdravili smo proljeće i obilježili Svjetski dan šuma te Svjetski dan voda.

 [više]

Božićna priredba

Autor: Ruža Futač, 4. 1. 2017. 20:32

U petak, 23. prosinca, u 16,00 sati održana je božićna priredba za koju su učenici vježbali prigodne pjevne, plesne, recitatorske i glumačke točke.

Priredba je bila vrlo posjećena i uspješna. Posebno su uživali najmanji posjetitelji koje je na kraju posjetio Djed Božićnjak i kako priliči obradovao poklonima.

 [više]

Večer matematike

Autor: Ruža Futač, 1. 12. 2016. 21:00

Treća po redu "Večer matematike", održana 1. prosinca 2016. bila je uspješna. Matematičke igre, mozgalice i zagonetke privukle su 20-tak sudionika, uključujući i učenike.

Podijeljeni u radionice sudionici su odabirali aktivnosti na kojima su se izmjenjivali. Dežurna učiteljica obilazila je "radne centre" i pomagala pri provedbi aktivnosti.

 [više]

Terenska nastava

Autor: Ruža Futač, 25. 11. 2016. 20:48

Učenici područne i matične škole 24. studenoga posjetili su kino CineStar u Varaždinu. Uživali su u zanimljivoj 3D projekciji i napetoj radnji filma "Tko se boji vuka još".  Uz grickanje kokica i pijuckanje soka usvajali su nova znanja o animiranom filmu.

 [više]

Dani kruha

Autor: Ruža Futač, 16. 10. 2016. 21:18

Pripreme za obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje počele su početkom listopada kada smo ukrasili školu jesenskim plodovima i uredili pano.

Radost zahvalnosti iskazali smo u petak, 14. listopada, prigodnim stihovima i pjevanjem pjesmica. Nakon toga smo prionuli na izradu peciva različitih oblika. Školom su se širili zamamni mirisi svježeg peciva u čijem smo okusu i uživali.

 [više]

Terenska nastava u NP Krka

Autor: Ruža Futač, 29. 9. 2016. 19:48

U četvrtak, 29. rujna, učenici PŠ Šćepanje i OŠ Breznički Hum u sklopu terenske nastave posjetili su Nacionalni park Krka. Putovanje autobusom trajalo je 5 sati, a posjet NP Krka oduševio je sve naše učenike. Prepuni dojmova i stečenih znanja u večernjim satima vratili smo se umorni, ali zadovoljni u Breznički Hum.

Pogledajte fotografije jer slika vrijedi 1000 riječi.

 [više]

Dan zaštite ozonskog omotača

Autor: Ruža Futač, 16. 9. 2016. 19:42

Učenici su naučili što je ozonski omotač i koji je njegov značaj za Zemlju i život na njoj. Saznali su što sve oštećuje ozon i što su ozonske rupe te kako se moramo ponašati ako želimo Zemlju sačuvati za buduće naraštaje.

Izradili su i plakat, a simbolično su svojim rukama zaštitili "Zemlju".

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Ruža Futač, 12. 9. 2016. 19:35

U ponedjeljak, 12. rujna, prigodnim aktivnostima obilježili smo Hrvatski olimpijski dan. Na školskom smo igralištu radili vježbe oblikovanja i ravnoteže, a nakon početnog zagrijavanja slijedile su štafetne i natjecateljske igre.

Učenici su se upoznali sa simbolikom olimpijskih krugova i izradili plakat posvećen našim olimpijcima i OI Rio 2016.

 [više]

Početak školske godine

Autor: Ruža Futač, 5. 9. 2016. 19:29

Školska godina u našoj je školi započela iznimno veselo. U novu školsku godinu krenuli smo spremni za nove školske izazove koji nas očekuju.

 [više]

Naši odlikaši

Autor: Ruža Futač, 29. 6. 2016. 18:57

1. razred - Leticija Biškup

2. razred - Martina Završki i Doria - Barbara Valjak

4. razred - Ivan Gašparuš, Monika Sekovanić i Elizabeta Šargač

 [više]

Terenska nastava na imanju Contessa u Budrovcima

Autor: Ruža Futač, 9. 6. 2016. 18:42

 [više]

Terenska nastava u dvorcu Ozalj

Autor: Ruža Futač, 9. 6. 2016. 18:37

 [više]

Sportske igre

Autor: Ruža Futač, 7. 6. 2016. 18:28

 [više]

Završna školska svečanost

Autor: Ruža Futač, 31. 5. 2016. 18:17

 [više]

Matineja Noći knjige 2016.

Autor: Ruža Futač, 25. 4. 2016. 19:40

Programi Noći knjige održali su se u čitavoj RH i po prvi puta u našoj školi. Kod nas je Noć knjige imala matineju 22. travnja.

 [više]

Integrirani dan posvećen zdravoj hrani

Autor: Ruža Futač, 20. 4. 2016. 20:09

Prema nastavnom planu i programu učenici od 1. do 4. razreda na satovima prirode i društva i sata razrednika uče o zdravlju i važnosti pravilne, raznolike i zdrave prehrane. Učenici su proučavali namirnice i izradili piramidu zdrave prehrane, pripremali plakate i prezentirali ih.

 [više]

Proljeće je, a u nama nemir...

Autor: Ruža Futač, 11. 4. 2016. 19:59

Dok smo mi bili na praznicima, stiglo je proljeće. U skladu s godišnjim dobom uredili smo i naš interijer.

U našem malom voćnjaku jabuke su u punom cvatu. Sada im se vesele pčelice, a u jesen veselit ćemo se mi.

 [više]

Valentinovo

Autor: Ruža Futač, 12. 2. 2016. 19:16

Što je to ljubav? Možda vam to mogu dočarati šarene srcolike košarice prepune cvijeća. Njih su s ljubavlju izradile vrijedne ručice naših učenica i učenika.

Sretno Valentinovo!

 [više]

Fašnik

Autor: Ruža Futač, 9. 2. 2016. 18:57

Fašnik je dan kada već tradicionalno u školi vlada veselo raspoloženje. Učenici su maskirani, a dan završava zabavnim druženjem, pjesmom i plesom.

Na satovima likovne kulture izrađivali smo maske od kaširanog papira. Nakon sušenja obojali smo ih i uredili razredni pano. Nadamo se da smo našim originalnim maskama uplašili zimu.

Bilo je tu vila i vještica, vampirica, kauboj, lovac, mačka, zombi, a i jedan spiderman i Elza.

 [više]

Prosinac u PŠ

Autor: Ruža Futač, 17. 12. 2015. 18:43

Prosinac je za svu djecu, pa tako i za učenike naše škole, najradosniji mjesec. Kako sveti Nikola ima pune ruke posla i ne može svu djecu obići danju, našu je školu posjetio noću i ostavio darove za sve učenike. Oni su mu prije toga napisali pismo u kojem su izrekli svoje želje i obećanja da će i dalje biti dobri i marljivi učenici.

 [više]

Dani kruha

Autor: Ruža Futač, 14. 10. 2015. 18:39

U PŠ Šćepanje obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su mijesili tijesto i pravili kolače. Miris ukusnih kolačića širio se prostorima škole.

Učenici su recitirali i pjevali pjesme posvećene kruhu i plodovima zemlje. Zatim su zajednički blagovali kolače i peciva koje su pripremili svojim ručicama.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju