preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

Područna škola

O Područnoj školi Šćepanje - 60 godina neprekinutog rada

    Područna škola Šćepanje svečano je otvorena 09. studenog 1958. godine. U gradnji školske zgrade sudjelovali su svi mještani Šćepanja svojim radom na gradnji zgrade i doprinosom u građevnom materijalu. Također su pomagali učenici iz Brezničkog Huma i Breznice, a sama gradnja trajala je nekoliko godina.

  Već 10. studenog 1958., prvi su đaci sjeli u školske klupe svoje nove škole, i to: 16 učenika prvog  razreda, 10 učenika drugog razreda, 21 učenik trećeg razreda i 18 učenika četvrtog razreda.Prvi učitelji bili su gospođa Dragica Kunović i gospodin Ivan Kunović.

  U školi je odmah započela kulturna i javna djelatnost. U tom su se radu isticale tamburaška, folklorna, dramska skupina i pjevački zbor. Svojim javnim nastupima i prijateljskim povezivanjem s ostalim takvim skupinama, ove su sekcije pronijele glas o Šćepanju i kao dragulj vrijednoj školi koja je u mjestu središte društvenog, kulturnog i odgojno-obrazovnog života.

  07. studenog 2008. prigodnom je svečanošću proslavljena 50. godišnjica rada škole.Tom se prigodom najprije u Područnoj školi Šćepanje okupila prva generacija učenika i tadašnjih njihovih učitelja prisjećajući se svojih školskih zgoda. Sve ih je obradovao dolazak učiteljice Dragice Kunović te kuharice Barice Hrković. Zatim se svečanost nastavila u sportskoj dvorani OŠ Breznički Hum. Svečanosti su se također odazvali Mladen Greguraš, Goran Kaniški, Miroslav Huđek, Sandra Klementić, ravnatelji susjednih škola i ostali gosti.

  Zgrada škole posljednjeg desetljeća temeljito je obnovljena: promijenjena je cjelokupna stolarija, podovi i namještaj, stavljena je nova fasada, promijenjeno krovište, moderniziran je sustav grijanja, obnovljena je kuhinja i smočnica, električne instalacije, zidovi su svježe obojani, a škola je opremljena svim sredstvima i pomagalima koja su potrebna u nastavi. Uvjeti su odlični i potpuno u skladu s potrebama suvremene nastave.

 U školi vladaju jednaki materijalni uvjeti kao i u matičnoj školi, a bez ikakvog pretjerivanja možemo ustvrditi da je naša područna, kao što je i matična škola, jedna od najljepših i nauređenijih škola, u kojoj i među učenicima i djelatnicima razvijamo toleranciju, njegujemo tradiciju i vjeru, čuvamo okoliš (matična škola je eko-škola), odgajamo i obrazujemo generacije za ljubav prema čovjeku, zavičaju i domovini. kurikulum 2018-2019.doc
 vremenik 1. polugodiste 2018.docx


Novosti

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Ruža Futač, 16. 10. 2019. 18:59

Svake godine u mjesecu listopadu obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U utorak 15. listopada nastava je bila održana u obliku cjelovitog poučavanja.

Dan smo posvetili zdravoj hrani i pripremili voćnu salatu od više vrsta voća. Tako smo nakon konzumacije obroka u školskoj kuhinji dan zasladili pripremljenim voćnim mixom koji je prštao od vitamina, boja i zdravlja.

 [više]

Dječji tjedan i Dan učitelja

Autor: Ruža Futač, 7. 10. 2019. 18:49

Dječji tjedan i Dan učitelja obilježeni su i u našoj školi. Razgovarali smo o dječjim pravima, ali i dužnostima. Povodom Dana učitelja učenici su vrlo maštovito i kreativno održali sat tjelesne kulture.

 [više]

Dobrodošlica za prvašiće

Autor: Ruža Futač, 16. 9. 2019. 18:40

Za dobrodošlicu našim najmlađima prvog dana nastavne godine 9. rujna 2019. održana je kratka priredba. Nasmijane prvašiće i njihove roditelje pjesmom i plesom pozdravili su učenici 2. i 3. razreda.

Našim novim đacima želimo puno smijeha, igre i uspjeha u novoj avanturi zvanoj ŠKOLA!

 [više]

Travanj i svibanj u PŠ Šćepanje

Autor: Ruža Futač, 15. 5. 2019. 20:25

Početkom travnja izradom plakata obilježili smo Svjetski dan zdravlja.

U našoj maloj školi kucaju velika srca za lijep, čist i zdrav okoliš.Naše poruke vezane uz Dan planeta Zemlje.

" Noć knjige"

Svibanj je mjesec zaštite od požara.U posjet nama i polaznicima "Čarobne šume" došli su vatrogasci DVD-a Šćepanje i održali kratko predavanje.

Druge nedjelje u svibnju obilježava se Majčin dan.Za tu prigodu smo majkama izradili poklone i čestitke sa lijepim željama.

Portreti u koje je utkano puno ljubavi i slikarskog umijeća.

 [više]

Ples pod maskama

Autor: Ruža Futač, 6. 3. 2019. 20:06

Na fašnički utorak u školi je sve bilo u znaku maškara. Kostimima, pjesmom i plesom pokušali smo otjerati zimu i dozvati proljeće.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
IZGRADI ŠARENO

EMISIJA: IZGRADI ŠARENO

       

Praznici za...
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

 

 

 

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju