preskoči na sadržaj

Osnovna škola Breznički Hum

 > Naslovnica
Vijesti

„Vrijedne ruke" na Županijskoj smotri učeničkih zadruga

Autor: Ljiljana Inkret-Martinčević, 28. 5. 2018.

U petak, 25.svibnja 2018. godine u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu održana je XXII. Smotra učeničkih zadruga Varaždinske županije. U samoj Županiji djeluje ukupno 40 zadruga, a na ovogodišnjoj se Smotri okupilo ukupno 150 sudionika iz 29 učeničkih zadruga. Smotru je otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je tom prilikom pohvalio rad i aktivnosti zadruga jer one čuvaju i razvijaju kreativnost, inovativnost, ali i čuvaju kulturnu baštinu.

Po prvi put, nakon niza godina, na Smotri učeničkih zadruga sudjelovala je i naša zadruga "Vrijedne ruke". Bitne sastavnice programa rada zadruge, postignuća te aktivnosti u proteklih godinu dana uspješno su predstavile mlade zadrugarke Melani Brckan i Ariana Kožić, članice Kreativne radionice, koje je za usmeno izlaganje pred ispitnim povjerenstvom pripremila knjižničarka Ivana Nogić, dok je praktičan rad prezentirala Monika Sekovanić uz prethodnu pripremu učiteljice Danijele Ivančan Bosilj, voditeljice učeničke zadruge.

Slika govori više od tisuću riječi, no predstavimo ukratko proizvode/suvenire kojima su se naši zadrugari u pratnji učiteljice Danijele i pedagoginje Anite Ivančan Božurić predstavili na ovogodišnjoj Smotri.

Suvenir "Galop kroz vrijeme" nastao jer kao plod istraživanja povijesne i kulturne baštine našega kraja, a osmislila ga je voditeljica UZ, učiteljica Danijela. Kako do sada naša UZ nije imala prepoznatljiv suvenir, bila je zaista potreba promijeniti to. Listajući dostupnu literaturu o našem kraju, mladi zadrugari naišli su na podatak o objektu "Črlena oštarija" koji se nalazio u neposrednoj blizini Škole, a služio je kao mjesto za odmor i okrijepu putnika i konja te poštanskih kočija. Vrijednim radom članova Kreativne radionice nastao je upravo ovaj suvenir u koji su ugrađeni elementi "Oštarije": oblik vrata i prozora, red crvene cigle, potkova kao okov koji se čavlima pribijao konjima na kopito te vrijeme kao simbol prolaznosti.

Predstavili smo i "Eko sat", uporabni predmet koji smo dočarali slikovitim nazivom "Od novinskih tubica do unikatnih eko vurica". Izgled našeg izložbenog prostora te dio ugođaja sa Smotre prenosimo u foto galeriji u nastavku.

   
Točno vrijeme
Trenutno lokalno vrijeme u Novi Marof:
Praznici za...
Anketa UTVRDA ČANJEVO
Najljepši školski vrt 2009.
Najljepši školski vrt 2015.

     Slušaj kako zemlja diše 

         radijska emisija

     

http://radio.hrt.hr/ep/slusaj-kako-zemlja-dise/137943/

OŠ Breznički Hum
Brojač posjeta

        Free Web Hit Counter

Važni dokumenti
      


   


    

   ______________________

     

______________________

Korisni linkovi

 > MZOS
 > AZOO
 > MATICA MZOS


 > BUG
 > ENTER
 > PC CHIP


MI JEDEMO ODGOVORNO
Županijski Lidrano 2015.

   Nastup Dramske skupine

   na Županijskoj smotri 

   LiDraNo 2015. u HNK-u 

   Varaždin (snimka)

    

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Oglasna ploča
Anketa
Da li ste zadovoljni aplikacijom eDnevnik?Forum
CMS za škole logo
Osnovna škola Breznički Hum / Breznički Hum 14, HR-42225 Breznički Hum / www.os-breznicki-hum.skole.hr / ured@os-breznicki-hum.skole.hr
preskoči na navigaciju